WANT TO DROP BY AND SEE US WORK WORK WORK?

Palatul Universul, str. Ion Brezoianu nr. 23-25, corp B, et. 5, sector 1, Bucuresti

WANT TO WORK WORK WORK FOR US?

send an email to loredana.dicu@bbdo.ro (HR Consultant)

WANT US TO WORK WORK WORK FOR YOU?

send an email to andreea.sandu@graffiti.bbdo.ro New Business Director

WANT US TO STOP THE WORK THE WORK THE WORK AND HAVE A PHONE OR AN EMAIL CHAT?

00 4021 316 02 00

WANT US TO STOP THE WORK THE WORK THE WORK AND READ YOUR FAX?

00 4021 316 02 07

5.000 de studenti beneficiaza de consiliere in cariera prin proiectul POSDRU „Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani”

 

Bucuresti, 19 februarie 2015 – Saptamana aceasta au demarat sesiunile gratuite de consiliere si orientare profesionala, oferite prin intermediul proiectului POSDRU 137360 „Start in cariera” unui numar de 5000 de studenti la nivel national.

Proiectul a fost lansat in iulie 2014 de Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Uniunea Studentilor din Romania, Universitatea „Titu Maiorescu”, European Board of Certified Counselors, SC LEAN PROJECT MANAGEMENT CONSULTING SRL, SIVECO Romania si GRAFFITI BBDO. Derulat pe o perioada de 20 de luni si cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in oameni!”, proiectul isi propune sa faciliteze insertia tinerilor pe piata muncii si motivarea acestora in vederea continuarii studiilor.

Unde se desfasoara sesiunile de consiliere?

Consilierea studentilor se realizeaza in 13 centre de consiliere si orientare profesionala, infiintate la nivel national, in principalele centre universitare*. Scopul acestor centre si al activitatilor derulate in cadrul lor este formarea cat mai clara a unei opinii asupra activitatii profesionale pe care tinerii o vor desfasura la finalizarea studiilor.

Cine sunt specialistii care se vor ocupa de consilierea studentilor?

In cadrul centrelor, studentii beneficiaza de sprijin din partea consilierilor in cariera in ceea ce priveste: descoperirea propriilor abilitati si competente, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, identificarea oportunitatilor existente pe piata muncii si stabilirea unor obiective profesionale clare si relevante.

Acesti specialisti sunt persoane cu experienta in consilierea carierei, resurse umane si/sau training, ce poseda certificari nationale si internationale. Sunt experti in recrutare si selectie de personal, training pentru companii sau consilierea carierei pentru studenti in practica privata sau in centrele de consiliere din universitati.

*Anexat se regaseste lista celor 13 centre de consiliere infiitate la nivel national.

 Ce perioada vizeaza procesul de consiliere?

Sedintele de consiliere se desfasoara in fiecare zi, cu cate o grupa distincta, fiecare formata din maxim 12 studenti. La momentul inscrierii, studentul opteaza pentru o anumita zi a saptamanii sau o anumita grupa de consiliere, urmand sa beneficieze de 5 sedinte de consiliere de cate 2 ore, desfasurate pe parcursul a 5 saptamani.

Platforma online www.startincariera.ro este de asemenea la dispozitia studentilor inscrisi in program. Ei pot astfel explora oportunitatile existente pe piata muncii, dar si descoperi o gama larga de resurse extrem de utile pentru dezvoltarea carierei lor – teste de autocunoastere, informatii referitoare la succesul in cariera, tendinte ale pietei muncii, marketing si branding personal etc.

Cum se pot inscrie studentii?

Studentii pot aplica la sesiunile de consiliere in cariera fie prin intermediul platformei www.startincariera.ro, fie contactand un reprezentant al Uniunii Studentilor din Romania (USR).

 

Ramaneti alaturi de noi pe https://www.facebook.com/start.cariera

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati Graffiti BBDO:

Anca Frumuaani-Coltuc, PR Consultant

anca.frumusani@graffiti.bbdo.ro, 0724 / 323.160