WANT TO DROP BY AND SEE US WORK WORK WORK?

Palatul Universul, str. Ion Brezoianu nr. 23-25, corp B, et. 5, sector 1, Bucuresti

WANT TO WORK WORK WORK FOR US?

send an email to loredana.dicu@bbdo.ro (HR Consultant)

WANT US TO WORK WORK WORK FOR YOU?

send an email to andreea.sandu@graffiti.bbdo.ro New Business Director

WANT US TO STOP THE WORK THE WORK THE WORK AND HAVE A PHONE OR AN EMAIL CHAT?

00 4021 316 02 00

WANT US TO STOP THE WORK THE WORK THE WORK AND READ YOUR FAX?

00 4021 316 02 07

5.000 de studenti vor beneficia de servicii de orientare si consiliere profesionala

Ministerul Tineretului si Sportului demareaza proiectul „Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani”

Bucuresti, 10 iulie 2014 – Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu European Board of Certified Counselors, SC LEAN PROJECT MANAGEMENT CONSULTING SRL, Uniunea Studentilor din Romania, SIVECO Romania, Universitatea „Titu Maiorescu” si GRAFFITI BBDO lanseaza proiectul POSDRU „Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani”.

Derulat pe o perioada de 20 de luni si cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeste in oameni!”, proiectul marcheaza atat un start teoretic, cat si practic, pentru tinerii aflati la inceput de cariera.

Raspunzand obiectivelor POSDRU, proiectul „Start in cariera” vizeaza corelarea educatiei si invatarii cu cerintele pietei muncii, oferindu-li-se astfel studentilor accesul la o piata a muncii moderna si dinamica.

„In cadrul acestui proiect vom dezvolta si implementa servicii de consiliere si orientare profesionala pentru un numar de 5.000 de studenti la nivel national, scopul initiativei fiind acela de a facilita insertia pe piata muncii si motivarea tinerilor in vederea continuarii studiilor”, a precizat Irinel Ciocioc, Consilier al Ministrului Tineretului si Sportului.

Consilierea studentilor se va realiza in 13 centre de consiliere si orientare profesionala infiintate la nivel national, in principalele centre universitare. Scopul acestor centre si al activitatilor derulate in cadrul lor este formarea cat mai clara a unei opinii asupra activitatii profesionale pe care tinerii o vor desfasura la finalizarea studiilor.

In cadrul centrelor, studentii vor beneficia de sprijin din partea specialistilor in ceea ce priveste: descoperirea propriilor abilitati si competente, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, identificarea oportunitatilor existente pe piata muncii si stabilirea unor obiective profesionale clare si relevante pentru tineri. In plus, studentii vor elabora cu suportul consilierilor un plan de actiune care sa raspunda obiectivelor setate, isi vor pregati CV-ul si scrisoarea de intentie, beneficiind in plus de pregatire pentru interviurile de angajare la care vor lua lua parte.

Mai mult decat atat, studentii vor avea la dispozitie platforma online www.startincariera.ro, pentru a putea explora oportunitatile existente pe piata muncii si pentru a putea aprofunda informatiile primite in cadrul sesiunilor de consiliere.

„Suntem constant preocupati de sustinerea tinerilor, „Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani” reprezentand suportul nostru in vederea inlesnirii accesului acestora la viata profesionala. Proiectul este unul extrem de complex: ii ajutam pe tineri mai intai de toate sa se cunoasca, pentru a putea mai apoi identifica impreuna cu acestia obiectivele si seta un plan pentru atingerea lor”, declara domnul Cristian Cosmin, Secretar de Stat in domeniul Tineretului.

Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani vine pe de-o parte in ajutorul tinerilor, care au nevoie de indrumare pentru a reusi sa obtina joburile pe care si le doresc, iar pe de alta parte, contribuie la cresterea ratei de participare in campul muncii”, mai adauga domnul Cristian Cosmin.

Ramaneti alaturi de noi pe https://www.facebook.com/start.cariera

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati Graffiti BBDO:

Anca Frumusani-Coltuc, PR Consultant

anca.frumusani@graffiti.bbdo.ro, 0724 / 323.160

 

Cristian Cosmin, Secretar de Stat pe activitati de Tineret, Ministerul Tineretului si Sportului

Irinel Ciocioc, Cristian Cosmin, Andreea Szilagyi, Iosif Urs, Loredana Urzica

Irinel Ciocioc, Cristian Cosmin, Andreea Szilagyi, Iosif Urs, Loredana Urzica

Irinel Ciocioc, Consilier al Ministrului Tineretului si Sportului

Irinel Ciocioc, Consilier al Ministrului Tineretului si Sportului